Prostreno.cz

Ředkvičkový salát

Svěží, čerstvý křupavý salát. Ředkvičky bývají prvním poslem mezi křehkou jarní zeleninou. Syrové mají příjemně štiplavou chuť, při tepelné úpravě ji ztrácejí a jsou lehce nasládlé.

31.03.2020 lanvin
25min

25min příprava

218 kJ / 52 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté ředkvičky nakrájejte a nasypte je do velké misky.
  2. Posypte je solí a pepřem.
  3. Přidejte nakrájené cibulky, nakrájenou bazalku a kopr.
  4. V malé misce rozšlehejte olej, ocet, med, prolisovaný česnek a zálivkou přelijte ředkvičky. Nechte v chladu 20 minut.
  5. Těsně před podáváním posypte nasekanými vlašskými ořechy.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,31 g
  • Sacharidy:

    198,88 g
    • Cukry:

      66,24 g
  • Tuky:

    167,05 g
  • Vláknina:

    61,00 g

Aktivita pro spálení:

811 kcal
101

minut jízdy na kole

77

minut běhu

242

minut uklízení





Podobné recepty

Mrkvový salát s koriandrem

(5 hlasů)
15min
337 kJ

Těstovinový salát s baby špenátem

(6 hlasů)
45min
935 kJ

Salát s krevetami

(5 hlasů)
25min
403 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

čerstvý kopr

43 kcal / 100g
B3 g
S7 g
T1 g

med

304 kcal / 100g
B0,2 g
S82 g
T0,1 g

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g

česnek

149 kcal / 100g
B6 g
S33 g
T0,38 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Ředkvičkový salát

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba