Prostreno.cz

Telecí hřebínek s petrželovou krustou

Na pečení je vhodné také hrudi, kýta, nebo krk, ale hřbet s kostí je nejlepší.

06.04.2020 lanvin
1h a 50min

20min příprava

1h a 30min vaření

604 kJ / 144 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso omyjte, osušte, odblaňte a odstraňte případný tuk na povrchu.
  2. Maso osolte, opepřete a důkladně potřete hořčicí. Hořčici vetřete do masa.
  3. Troubu předehřejte na 180 °C.
  4. Toustový chléb rozdrobte do misky, přidejte nakrájenou petrželku, parmezán a dobře promíchejte - prohněťte.
  5. Maso vložte do pekáčku a důkladně ho potřete připravenou strouhankou, kterou „přimáčkněte„ k masu.
  6. Maso podlijte vývarem, dejte do předehřáté trouby, přikryjte a pečte 45 minut.
  7. Maso odkryjte a dopečte doměkka.
  8. Snižte teplotu na 60 °C a nechte maso v troubě ještě 20 minut odpočívat.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    470,62 g
  • Sacharidy:

    235,48 g
    • Cukry:

      20,90 g
  • Tuky:

    73,84 g
  • Vláknina:

    10,72 g

Aktivita pro spálení:

692 kcal
86

minut jízdy na kole

65

minut běhu

206

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí balíčky s chřestem

(2 hlasů)
1h a 30min
986 kJ

Telecí rolády s majoránkou

(7 hlasů)
1h a 25min
1259 kJ

Dušené telecí kostky

(2 hlasů)
2h a 0min
613 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí hřebínek s petrželovou krustou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba