Prostreno.cz

Mleté hovězí maso s bramborovou krustou

Vydatné jídlo s bramborovou krustou, plné mletého hovězího masa a zeleniny.

16.04.2020 lanvin
1h a 50min

35min příprava

1h a 15min vaření

585 kJ / 139 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
  2. Uvařené brambory sceďte, přidejte k nim mléko, máslo a připravte bramborovou kaši.
  3. Předehřejte troubu na 190 °C.
  4. V kastrolu rozehřejte olej, přidejte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  5. Přidejte maso, prolisovaný česnek a míchejte 2 minuty.
  6. Přisypte mouku a dobře promíchejte.
  7. Maso zalijte vývarem, nebo pivem, přidejte worcestrovou omáčku, rajčatový protlak, tymián, podle chuti sůl a pepř. Promíchejte a nechte 5 minut dusit.
  8. Nakonec vmíchejte hrášek s mrkví a duste ještě 5 minut.
  9. Do vymazaného pekáčku rozprostřete připravené maso.
  10. Maso rovnoměrně „potřete„ bramborovou kaší.
  11. Pečte v předehřáté troubě 35-45 minut.
  12. Na první polovinu pečení pokrm přikryjte, aby se kaše nespálila.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    230,26 g
  • Sacharidy:

    292,87 g
    • Cukry:

      38,53 g
  • Tuky:

    221,87 g
  • Vláknina:

    39,02 g

Aktivita pro spálení:

806 kcal
100

minut jízdy na kole

76

minut běhu

240

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní hovězí maso s hnědými žampiony

(1 hlasů)
2h a 25min
472 kJ

Hovězí maso s hnědými žampiony

(1 hlasů)
2h a 20min
629 kJ

Hovězí hrudi na mrkvi

3h a 5min
737 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Mleté hovězí maso s bramborovou krustou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba