Prostreno.cz

Salát z lilku

Lilek je poměrně chuťově jemný a nevýrazný, ale skvěle přijme aroma ostatních surovin.

07.05.2020 sun
55min

25min příprava

30min vaření

667 kJ / 159 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 220 °C.
  2. Lilek nakrájejte na plátky o tloušťce 1 cm a uložte je na plech. Plech můžete vyložit pečící folií, nebo pečícím papírem.
  3. Plátky lilku potřete olejem.
  4. Plech vložte do trouby a pečte přibližně 15-20 minut, pak každý plátek lilku otočte a pečte ještě přibližně 10 minut. Lilek by měl být opečený dozlatova.
  5. Oloupané mango nakrájejte na tenké plátky a pokapejte je citronovou šťávou.
  6. Na salátovou mísu uložte vychladlý, pečený lilek, přidejte plátky manga a vše posypte mátou, koriandrem a jadérky granátového jablka.
  7. V malé misce prošlehejte ingredience na zálivku a lilek s mangem zálivkou zakápněte. Jen lehce promíchejte.
  8. Podávejte s čerstvým chlebem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    6,50 g
  • Sacharidy:

    87,15 g
    • Cukry:

      66,10 g
  • Tuky:

    113,90 g
  • Vláknina:

    19,60 g

Aktivita pro spálení:

339 kcal
42

minut jízdy na kole

32

minut běhu

101

minut uklízení





Podobné recepty

Rýžový salát s kuřecím masem

(6 hlasů)
55min
895 kJ

Ředkvičkový salát

(5 hlasů)
25min
218 kJ

Nakládané ředkvičky

(5 hlasů)
25min
555 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Salát z lilku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba