Prostreno.cz

Úhoř na rozmarýnu

Ryba s neobvyklým tvarem těla je luxusní pochoutkou, kterou stojí za to si dopřát, i přes její vyšší cenu. Maso úhořů je dost tučné, ale lahodné a nemá mezisvalové kůstky.

17.05.2020 Mikeš
55min

20min příprava

35min vaření

788 kJ / 188 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Mouku smíchejte s kari kořením.
  2. Filé mořského úhoře nakrájejte na špalíčky velké přibližně 5-6 cm.
  3. Špalíčky osolte a obalte je v mouce s kari kořením.
  4. V hlubším rendlíku rozehřejte máslo, olej, přidejte snítky rozmarýnu a bobkový list.
  5. Do rendlíku vložte špalíčky úhoře a opečte je ze všech stran.
  6. Přidejte nakrájený pórek, nakrájený citrón, smetanu a duste 10-15 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    191,07 g
  • Sacharidy:

    365,02 g
    • Cukry:

      13,84 g
  • Tuky:

    150,08 g
  • Vláknina:

    97,12 g

Aktivita pro spálení:

824 kcal
103

minut jízdy na kole

78

minut běhu

245

minut uklízení





Podobné recepty

Krevety na špejli

(2 hlasů)
60min
384 kJ

Grilovaný pstruh s pečenou dýní

(5 hlasů)
1h a 30min
782 kJ

Ryba se zeleninou

(2 hlasů)
50min
244 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Úhoř na rozmarýnu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba