Prostreno.cz

Vepřová pečeně se špenátem

Ani moc tučné, ani příliš suché. Kousky masa a špenát s česnekem.

22.05.2020 Mikeš
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

844 kJ / 201 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso osolte, posypte paprikou a opečte ho ze všech stran na 3 lžících másla a 2 lžících oleje.
  2. Maso podlijte vývarem, posypte drceným pepřem a dejte ho do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte doměkka.
  3. Špenát nasekejte na větší kousky.
  4. V pánvi rozehřejte lžíci másla a 2 lžíce oleje, přisypte špenát, osolte ho, opepřete, podlijte smetanou a duste za občasného míchání 10 -15 minut. Špenát dochuťte prolisovaným česnekem.
  5. Měkké maso nakrájejte na plátky a podávejte ho se špenátem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    205,69 g
  • Sacharidy:

    47,71 g
    • Cukry:

      5,91 g
  • Tuky:

    229,25 g
  • Vláknina:

    10,47 g

Aktivita pro spálení:

827 kcal
103

minut jízdy na kole

78

minut běhu

246

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové maso se zeleninou v bílé omáčce

(5 hlasů)
1h a 40min
492 kJ

Pikantní vepřové kotlety

(4 hlasů)
1h a 20min
813 kJ

Vepřové kotlety na cideru

(8 hlasů)
1h a 25min
659 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřová pečeně se špenátem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba