Prostreno.cz

Vepřové plátky v zázvorové omáčce

Vepřové maso zcela neodmyslitelně patří k české kuchyni, zázvor už tolik ne, ale vepřové v kombinaci se zázvorem chutná moc dobře.

25.05.2020 Mikeš
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

579 kJ / 138 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Maso nakrájejte na kousky, maso osolte a opepřete.
  3. V pekáčku rozehřejte olej a maso ze všech stran opečte.
  4. K masu přisypte nastrouhaný zázvor, maso zalijte vývarem přikryjte a duste v předehřáté troubě doměkka.
  5. V polovině dušení přidejte k masu celé, omyté jarní cibulky.
  6. K měkkému masu vmíchejte do šťávy studené máslo.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    157,44 g
  • Sacharidy:

    41,36 g
    • Cukry:

      1,44 g
  • Tuky:

    110,46 g
  • Vláknina:

    2,70 g

Aktivita pro spálení:

443 kcal
55

minut jízdy na kole

42

minut běhu

132

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní vepřové kotlety

(4 hlasů)
1h a 20min
813 kJ

Vepřové kotlety na cideru

(8 hlasů)
1h a 25min
659 kJ

Plněný vepřový plátek

(7 hlasů)
1h a 35min
726 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

zázvor kořen čerstvý

80 kcal / 100g
B1 g
S17 g
T0,7 g

vepřová kýta

143 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T5 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky v zázvorové omáčce

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba