Prostreno.cz

Jehněčí s limetkovou kůrou

Proužky jehněčího masa se zeleninou ovoní limetková kůra.

29.05.2020 lentilka
55min

35min příprava

20min vaření

935 kJ / 223 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na nudličky.
  2. Promíchejte zázvor, jemně nasekaný česnek a nastrouhanou limetkovou kůru z dobře omyté limetky, přidejte na proužky nakrájené maso, 5 lžic oleje, promíchejte a nechte 15 minut v chladu.
  3. Pak maso i s olejem nasypte do velké pánve, nebo woku.
  4. Za stálého míchán jehněčí maso opečte (přibližně 5 minut).
  5. Přidejte na proužky nakrájenou papriku a smažte 3 minuty.
  6. Smíchejte kukuřičný škrob se sojovou omáčkou, vmíchejte šťávu z limetky, směsí zalijte jehněčí maso a zeleninu a míchejte přibližně 5 minut, nebo až je maso měkké.
  7. Podávejte s těstovinou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    156,29 g
  • Sacharidy:

    46,59 g
    • Cukry:

      13,81 g
  • Tuky:

    202,64 g
  • Vláknina:

    9,26 g

Aktivita pro spálení:

657 kcal
82

minut jízdy na kole

62

minut běhu

196

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí na portském víně

(1 hlasů)
2h a 25min
604 kJ

Citronové jehněčí

(1 hlasů)
2h a 50min
1265 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s limetkovou kůrou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba