Prostreno.cz

Pečená jehněčí kýta s červenou cibulí

Recept z jehněčího masa, které si u nás získává stále větší oblibu.

29.03.2019 sun
2h a 35min

35min příprava

2h a 0min vaření

856 kJ / 204 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 220 °C.
  2. Do kýty udělejte úzkým nožem tunýlky, v otvoru nožem otáčejte a pak otvory roztáhněte prstem.
  3. Rozmixujte slaninu, česnek, citronovou kůru a polovinu rozmarýnových lístků, osolte a opepřete.
  4. Pomocí prstů napěchujte směs do připravených otvorů.
  5. Zbytek rozmarýnu rozdělte na jednotlivé výhonky a ty nastrkejte do naplněných otvorů, aby lístky koukaly.
  6. Potřete maso máslem a řádně osolte a opepřete. Kýtu můžete ovázat kuchyňským provázkem, aby držela tvar.
  7. Jehněčí kýtu vložte do pekáčku, podlijte vývarem, kolem masa nasypte nakrájenou cibuli a pečte 15 minut.
  8. Po 15 minutách stáhněte teplotu v troubě na 170 °C a pečte další 1 hodinu a 15 minut.
  9. Mezitím si připravte omáčku k masu. Na směsi másla a oleje opečte cibuli dozlatova. Zaprašte moukou a vzniklou jíšku míchejte 30 sekund.
  10. Zalijte vínem, za stálého míchání přiveďte k varu a nechte svařit na polovinu.
  11. Vlijte vývar, vmíchejte rybízový džem a vařte dalších 5 minut.
  12. Osolte, opepřete a podávejte s jehněčím masem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    646,05 g
  • Sacharidy:

    198,54 g
    • Cukry:

      58,90 g
  • Tuky:

    638,63 g
  • Vláknina:

    20,24 g

Aktivita pro spálení:

1432 kcal
179

minut jízdy na kole

136

minut běhu

427

minut uklízení





Podobné recepty

Marocké jehněčí

(2 hlasů)
2h a 30min
856 kJ

Jehněčí kotletky se zeleninou

(1 hlasů)
1h a 25min
907 kJ

Jehněčí se špenátem a fazolkami

(1 hlasů)
60min
944 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená jehněčí kýta s červenou cibulí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba