Prostreno.cz

Polévka z husích nebo kachních drobů

Správná hospodyňka nevyhodí žádné zbytky - zvláště jde-li o zbytky po chutné nedělní kachně nebo huse, ze kterých lze připravit jednoduchá a levná polévka.

1h a 30min

15min příprava

1h a 15min vaření

388 kJ / 92 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Křídla, krk, žaludek, srdíčko, játra dejte do studené vody, aby bylo vše jen potopené (objem vody není konečný - další vývar bude ze zeleniny), osolte, přidejte pár kuliček pepře, 2-3 kuličky nového koření, menší bobkový list a vařte zvolna do měkka (husí droby nejdéle – určitě aspoň hodinu). Čím pomaleji se maso vaří, tím je vývar chutnější. Kdo spěchá, ať to dá do papiňáku asi na 10-15 minut.
  2. Doporučuji zvlášť uvařit zeleninu – mrkev, celer, petržel, cibuli - vařit v celku, resp. maximálně překrojit podélně na půlky. Zelenina vařená v celku má pak totiž lepší chuť. Až bude vařená – nakrájejte na kousky. Zase – kdo spěchá a chce šetřit kastrůlky, ať zeleninu uvaří přímo ve vývaru z masa.
  3. Vařená křídla a droby oberte a maso nakrájejte, vhoďte zpět do vývaru, přilejte zeleninu (vývar i ty kousky zeleniny). Dochuťte sekanou zelenou petrželkou.
  4. A nekažte si to přidáváním masoxu, knorru, vegety a podobně. Objevte chuť bez glutamátů!

TIP:

Polévku lze uvařit i z kuřecích skeletů - alespoň ze 2 kusů.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    55,99 g
  • Sacharidy:

    55,09 g
    • Cukry:

      19,48 g
  • Tuky:

    39,84 g
  • Vláknina:

    14,47 g

Aktivita pro spálení:

187 kcal
23

minut jízdy na kole

17

minut běhu

55

minut uklízení





Podobné recepty

Hrachová polévka

(31 hlasů)
30min
250 kJ

Polévka se špenátem

(21 hlasů)
30min
275 kJ

Polévka se sterilovanou kukuřicí

(20 hlasů)
40min
176 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka z husích nebo kachních drobů

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba