Prostreno.cz

Dušené jehněčí s mangem

Jehněčí je měkké mladé maso. Vyzkoušejte kýtu s mangem s delikatesní chutí.

28.10.2011 lanvin
1h a 30min

15min příprava

1h a 15min vaření

772 kJ / 184 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Omyté, od blan očištěné maso nakrájejte na 3-5 cm kousky. V misce promíchejte mouku a sůl a kostky masa v mouce obalte.
  2. Na pánvi s rozehřátým máslem a olejem kousky masa orestujte dozlatova. Přidejte nakrájenou cibuli, nakrájený česnek a růžový pepř. Restujte 3 minuty.
  3. Maso podlijte vodou, přidejte rozdrobenou kostku vývaru a přikryté duste 40 minut.
  4. Po 40 minutách přidejte nakrájené mango a duste, až je maso měkké. Podávejte s rýži.

TIP:

Jehněčí maso je velmi zdravé, téměř bez tuku, voní a má vysoký obsah bílkovin, vápníku, fosforu, železa, vitamínu B2 a dalších látek. Jehněčí maso je vhodné zejména pro zdravou nízkotučnou stravu, jako kvalitní příjemn bílkovin pro sportovce a také jako výživa dětí a novorozeňat. Jehněčí maso je vhodné pro bezlepkovou dietu.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    282,67 g
  • Sacharidy:

    290,09 g
    • Cukry:

      58,85 g
  • Tuky:

    267,52 g
  • Vláknina:

    17,57 g

Aktivita pro spálení:

934 kcal
116

minut jízdy na kole

88

minut běhu

278

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
963 kJ

Jehněčí kotlety s mátou

(11 hlasů)
2h a 50min
1457 kJ

Jehněčí kotlety

(15 hlasů)
45min
1065 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušené jehněčí s mangem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba