Prostreno.cz

Krůtí nebo kuřecí játra s pivní omáčkou

Recept na přípravu drůbežích jater s pivem.

17.12.2011 lanvin
2h a 35min

2h a 15min příprava

20min vaření

579 kJ / 138 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dobře omytá játra namočte do mléka a nechte namočená v mléce minimálně 2 hodiny. Po 2 hodinách játra opláchněte nakrájejte.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte na proužky dejte do kastrolu, zalijte malým množstvím vody, přidejte cukr a lžíci másla. Duste 10 minut, voda by se měla zcela odpařit.
  3. Játra orestujte zprudka na rozehřátém másle. Restujte jen pár minut. Játra by měla zůstat uvnitř růžová. Osolte, opepřete. Orestovaná játra uložte na teplém místě.
  4. Na stejnou pánev s máslem po restování vlijte pivo a vařte 5 minut, přidejte smetanu a vařte ještě 5 minut.
  5. Na talíře rozdělte orestovaná játra, přidejte cibuli a přelijte omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    266,50 g
  • Sacharidy:

    91,14 g
    • Cukry:

      41,67 g
  • Tuky:

    146,48 g
  • Vláknina:

    7,50 g

Aktivita pro spálení:

511 kcal
63

minut jízdy na kole

48

minut běhu

152

minut uklízení





Podobné recepty

Pikantní kuřecí játra

(31 hlasů)
30min
938 kJ

Kuřecí játra po maďarsku

(16 hlasů)
25min
819 kJ

Játrová omáčka

(23 hlasů)
50min
698 kJ
Více receptů

Celkem 2 komentářů

Avatar
Avatar Anonym
06.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Krůtí nebo kuřecí játra s pivní omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba