Prostreno.cz

Vepřové kotlety vařené s česnekem

Vepřové kotlety vařené s česnekem jsou šťavnaté a plné chuti. Česnek dodává masu výraznou vůni a jemnou pikantnost která se skvěle doplňuje s jemností vepřového masa. S bramborem či rýží se jedná o výbornou kombinaci. 

30min

10min příprava

20min vaření

861 kJ / 205 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Vepřové kotlety omyjte a osušte papírovou utěrkou
  2. Česnek oloupejte a nakrájejte na tenké plátky
  3. V pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte česnek. Krátce osmahněte dokud nezačne vonět
  4. Přidejte vepřové kotlety a z obou stran je osolte a opepřete
  5. Kotlety opečte z obou stran dozlatova
  6. Přilijte vodu přikryjte pokličkou a nechte dusit na mírném ohni asi 20 minut dokud nejsou kotlety měkké
  7. Podle potřeby přidejte více vody, aby se maso nepřipálilo

TIP:

Pro ještě výraznější chuť můžete přidat čerstvé bylinky jako je rozmarýn nebo tymián.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    162,92 g
  • Sacharidy:

    5,24 g
    • Cukry:

      0,24 g
  • Tuky:

    84,11 g
  • Vláknina:

    0,74 g

Aktivita pro spálení:

435 kcal
54

minut jízdy na kole

41

minut běhu

129

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřový guláš s knedlíkem

(3 hlasů)
1h a 30min
595 kJ

Mexické carnitas

(1 hlasů)
2h a 30min
865 kJ
Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové kotlety vařené s česnekem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba