Prostreno.cz

Dýňové rizoto s parmazánem a dýňovými semínky

Dýňové rizoto s parmazánem a dýňovými semínky je lahodný pokrm, který kombinuje krémovou texturu rizota s jemnou sladkostí dýně a výraznou chutí parmazánu. 

45min

15min příprava

30min vaření

350 kJ / 83 kcal

energetická hodnota na 100g

Středně složité

náročnost



Postup přípravy

  1. Dýni oloupejte, odstraňte semínka a nakrájejte na malé kostičky.
  2. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. V hrnci rozehřejte olivový olej a máslo, přidejte cibuli a česnek a restujte do změknutí.
  4. Přidejte rýži a krátce orestujte, dokud není průhledná.
  5. Postupně přilévejte zeleninový vývar, vždy po jedné naběračce, a míchejte, dokud se tekutina nevsákne.
  6. Po 10 minutách přidejte dýni a pokračujte v přilévání vývaru a míchání, dokud rýže a dýně nejsou měkké.
  7. Vmíchejte nastrouhaný parmazán a dochuťte solí a pepřem.
  8. Na suché pánvi opražte dýňová semínka.
  9. Rizoto podávejte posypané dýňovými semínky a lehce polité smetanou na zjemnění chuti.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    59,16 g
  • Sacharidy:

    58,44 g
    • Cukry:

      19,60 g
  • Tuky:

    130,37 g
  • Vláknina:

    5,62 g

Aktivita pro spálení:

405 kcal
50

minut jízdy na kole

38

minut běhu

120

minut uklízení






Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dýňové rizoto s parmazánem a dýňovými semínky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba