Prostreno.cz

Sýrové karbanátky

Karbanátky z nastrouhaného sýra se hodí k dobrému vínu, ale můžete je servírovat také s bramborem jako hlavní chod.

04.03.2012 lanvin
40min

20min příprava

20min vaření

1079 kJ / 257 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oba sýry smíchejte tak, aby vznikla hmota, která se dá tvarovat do kuliček. Ty pak obalte v trojobalu: hladké mouce, vajíčku a kukuřičné drti. Ideální je obalit je dvakrát – podruhé už jen ve vajíčku a kukuřici.
  2. Usmažte je na rozpáleném oleji. Kuličky si můžete dát jako teplé nebo studené jednohubky k vínu – jsou ale dobré i jako klasická večeře s vařenými brambory.
  3. Červenou omáčku můžete použít jako dip nebo jako zdravější náhradu tatarky.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    202,72 g
  • Sacharidy:

    411,74 g
    • Cukry:

      36,50 g
  • Tuky:

    207,96 g
  • Vláknina:

    14,72 g

Aktivita pro spálení:

1071 kcal
133

minut jízdy na kole

102

minut běhu

319

minut uklízení





Podobné recepty

Smažené karbanátky

(31 hlasů)
40min
865 kJ

Karbanátky s kari omáčkou

(13 hlasů)
60min
407 kJ

Šunkové karbanátky na gril

(19 hlasů)
50min
768 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Sýrové karbanátky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba