Prostreno.cz

Dušený fenykl

Zdravý fenykl s pomerančovou kůrou.

12.03.2012 lanvin
45min

15min příprava

30min vaření

576 kJ / 137 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěný fenykl nakrájejte na čtvrtky.
  2. Na oleji orestujte na slabé plátky nakrájený česnek, přidejte fenykl a orestujte ho ze všech stran. Fenykl podlijte vínem, osolte, opepřete a přikryté duste 25-30 minut.
  3. V polovině dušení přidejte k fenyklu pomerančovou kůru. Podávejte jako přílohu k pečenému masu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    4,91 g
  • Sacharidy:

    53,54 g
    • Cukry:

      24,31 g
  • Tuky:

    62,04 g
  • Vláknina:

    20,12 g

Aktivita pro spálení:

287 kcal
35

minut jízdy na kole

27

minut běhu

85

minut uklízení





Podobné recepty

Fenyklový salát

(10 hlasů)
30min
708 kJ

Salát s fenyklem

(14 hlasů)
15min
594 kJ

Salát s čerstvým fenyklem

(12 hlasů)
15min
398 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dušený fenykl

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba