Prostreno.cz

Gulášová polévka

Recept na klasickou českou gulášovou polévku z hovězího masa.

14.03.2012 lanvin
1h a 30min

20min příprava

1h a 10min vaření

341 kJ / 81 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci na polovině tuku orestujte cibulku. Přidejte kostky masa a 3 minuty je restujte. Posypte paprikou zamíchejte a zalijte polovinou vývaru. Osolte, ochuťte pepřem, kmínem, chilli a pod pokličkou duste maso téměř doměkka.
  2. V jiném kastrůlku zpěňte na zbylém tuku mouku, až zesvětlá tak vzniklou jíšku zalijte zbylým zchladlým vývarem a dobře rozšlehejte.
  3. Směs s jíškou přilijte k základu, přidejte brambory, česnek, majoránku a za občasného míchání vařte ještě 15 minut, až brambory změknou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    79,32 g
  • Sacharidy:

    165,16 g
    • Cukry:

      9,24 g
  • Tuky:

    86,14 g
  • Vláknina:

    15,61 g

Aktivita pro spálení:

355 kcal
44

minut jízdy na kole

33

minut běhu

105

minut uklízení





Podobné recepty

Květákový krém s parmazánem

(15 hlasů)
40min
526 kJ

Polévka ze tří druhů cibule

(16 hlasů)
55min
236 kJ

Poctivá moravská zelňačka

(10 hlasů)
1h a 50min
628 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

sádlo

897 kcal / 100g
B0,3 g
S0 g
T99 g

hovězí maso

250 kcal / 100g
B26 g
S0 g
T15 g

majoránka

271 kcal / 100g
B12 g
S60 g
T7 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Gulášová polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba