Prostreno.cz

Jehněčí maso s olivami

Jehněčí nejen na velikonoční stůl.

03.04.2012 lanvin
1h a 10min

20min příprava

50min vaření

981 kJ / 234 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi nebo hrnci rozehřejte olej, přidejte maso, slaninu, česnek a zprudka opečte dohněda.
  2. Do malé pánve nalijte víno, přidejte oregáno, přiveďte k varu a 3 minuty povařte. Omáčku přilijte k masu, přikryjte pokličkou a na mírném plameni duste 30 minut.
  3. Přidejte chilli papričku a olivy, opět přikryjte a duste doměkka, asi 30-45 minut. Podle chuti osolte.
  4. Podávejte s rýží.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    172,26 g
  • Sacharidy:

    47,78 g
    • Cukry:

      11,30 g
  • Tuky:

    235,12 g
  • Vláknina:

    16,92 g

Aktivita pro spálení:

1501 kcal
187

minut jízdy na kole

142

minut běhu

448

minut uklízení





Podobné recepty

Grilované jehněčí kotletky

(12 hlasů)
45min
944 kJ

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
871 kJ

Dušené jehněčí s mangem

(8 hlasů)
1h a 30min
772 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
09.05.2016
Avatar heenna
10.01.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

oregano

265 kcal / 100g
B9 g
S68 g
T4 g

Černé olivy

115 kcal / 100g
B3 g
S6 g
T11 g

anglická slanina

425,95 kcal / 100g
B40,9 g
S2,1 g
T36,5 g

Červená paprika

31,3 kcal / 100g
B0,9 g
S6,65 g
T0,13 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí maso s olivami

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba