Prostreno.cz

Cizrna na paprice

Cizrna je poměrně dobře stravitelná luštěnina chutnající po oříšcích. Obsahuje téměř všechny vitaminy a minerální látky, nejvíce pak železa, vápníku, hořčíku a draslíku.

04.04.2012 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

788 kJ / 188 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Cizrnu propláchněte a namočte přes noc. Namáčecí vodu před vařením slijte, zbavíte se tím většiny látek, které nadýmají, a cizrnu zalijte zhruba litrem vody. Přidejte majoránku a dejte vařit do papiňáku. Po uvedení do varu natlakujte a vařte cca 35–40 minut. Luštěniny vařené v tlaku mají krémovější chuť a jsou lépe stravitelné. Uvařenou cizrnu sceďte, ale zhruba půl litru vývaru z jejího vaření nechte na omáčku.
  2. Ve větším kastrolu na oleji orestujte cibuli, sladkou papriku a lžičku soli. Pozor, papriku neopékejte dlouho, aby nezhořkla. Přilijte vývar s cca polovinou uvařené cizrny a tyčovým mixérem rozmixujte na hodně hustou kaši. Propasírujte ji přes síto, vraťte do hrnce, přidejte zbývající nerozmixovanou cizrnu, pórek a společně krátce povařte. Nakonec zalijte smetanou, dochuťte solí a citronovou šťávou a krátce prohřejte.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,50 g
  • Sacharidy:

    178,80 g
    • Cukry:

      46,30 g
  • Tuky:

    102,55 g
  • Vláknina:

    46,20 g

Aktivita pro spálení:

450 kcal
56

minut jízdy na kole

42

minut běhu

134

minut uklízení





Podobné recepty

Mexické fazole

(29 hlasů)
40min
552 kJ

Rýže s fazolí po belizsku

(11 hlasů)
40min
649 kJ

Španělská čočka

(30 hlasů)
50min
460 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Cizrna na paprice

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba