Prostreno.cz

Hlávkový salát se slaninou

Salát z hlávkového zelí s anglickou slaninou.

04.04.2012 lanvin
25min

15min příprava

10min vaření

174 kJ / 41 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Listy hlávkového salátu řádně omyjte a osušte. Poté je rozložte na talířky nebo misky a přelijte zálivkou připravenou ze tří lžic vody, cukru, octa a soli podle vaší chuti. Zálivka by měla být spíš kyselejší.
  2. Slaninu nakrájejte na drobné kostičky a na malé lžíci másla vyškvařte, nechte mírně zchladnout a teplé přelijte na salát a ihned podávejte. Dejte pozor, aby slanina nebyla příliš horká, jinak listy salátu povadnou. Neměla by ale na salátu ani vychladnout.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    35,61 g
  • Sacharidy:

    69,98 g
    • Cukry:

      39,19 g
  • Tuky:

    35,06 g
  • Vláknina:

    15,00 g

Aktivita pro spálení:

170 kcal
21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

50

minut uklízení





Podobné recepty

Salát s řepou a pomerančem

(26 hlasů)
15min
201 kJ

Salát s granátovým jablkem

(17 hlasů)
15min
471 kJ

Frise salát s javorovým sirupem

(13 hlasů)
20min
1215 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Hlávkový salát se slaninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba