Prostreno.cz

Švédské masové koule

Masové kuličky dušené v hovězím vývaru.

05.04.2012 lanvin
55min

25min příprava

30min vaření

624 kJ / 149 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V míse smíchejte mleté maso, vejce, cibuli, strouhanku a kopr. Podle chuti osolte a opepřete. Mezi dlaněmi ze směsi vyválejte dvacet kuliček velikosti vlašského ořechu.
  2. Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm nechte ze všech stran zhnědnout koule. Vyjměte je z pánve, naopak do ní dejte máslo a po jeho rozpuštění vsypte mouku. Opékejte dvě minuty, poté opatrně vlijte vývar.
  3. Nechte patnáct minut vařit do zhoustnutí a pak do omáčky vraťte masové koule. Prohřejte je a posypte dalším koprem. Podávejte s bramborovou kaší a brusinkami.

TIP:

Další skvělé recepty najdete v Magazínu Albert v kuchyni. Tištěnou verzi Albert magazínu hledejte supermartech a hypermarketech Albert.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    111,27 g
  • Sacharidy:

    138,55 g
    • Cukry:

      13,79 g
  • Tuky:

    129,16 g
  • Vláknina:

    10,40 g

Aktivita pro spálení:

500 kcal
62

minut jízdy na kole

47

minut běhu

149

minut uklízení





Podobné recepty

Krémové masové koule se žampiony

(22 hlasů)
40min
616 kJ

Italské masové koule s těstovinami

(37 hlasů)
55min
656 kJ

Tuňákové koule

(14 hlasů)
25min
712 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

cibule

40 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,05 g

hladká mouka

364 kcal / 100g
B10 g
S76 g
T1 g

květy kopru

43 kcal / 100g
B3 g
S7 g
T1 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Švédské masové koule

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba