Prostreno.cz

Makrela s celerovou omáčkou

Velmi chutně připravené makrely s omáčkou.

02.05.2012 lanvin
1h a 10min

25min příprava

45min vaření

902 kJ / 215 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěné, omyté makrely naskládejte do pekáčku, pokapejte citrónovou šťávou, osolte, potřete prolisovaným česnekem, posypte pepřem a nechte alespoň 1 hodinu uležet.
  2. Pak makrely přelijte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 190°C asi 20 minut.
  3. Po 20 minutách přilijte víno a ještě 15 minut pečte.
  4. Řapíkatý celer nakrájejte na kousky, vložte do 250 ml vody a poduste doměkka. Uvařený rozmixujte, promíchejte se zakysanou smetanou, podle chuti osolte a přidejte podravku. Makrely podávejte přelité omáčkou ozdobené petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    275,66 g
  • Sacharidy:

    41,90 g
    • Cukry:

      11,51 g
  • Tuky:

    398,38 g
  • Vláknina:

    10,37 g

Aktivita pro spálení:

819 kcal
102

minut jízdy na kole

78

minut běhu

244

minut uklízení





Podobné recepty

Makrely na zázvoru

(11 hlasů)
40min
469 kJ

Makrela v hořčičné omáčce

(15 hlasů)
60min
874 kJ

Makrela na víně

(15 hlasů)
55min
876 kJ
Více receptů

Celkem 4 komentářů

Avatar
Avatar moniika
03.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Makrela s celerovou omáčkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba