Prostreno.cz

Jehněčí s hruškou

Jehněčí kotletky s příchutí hrušek a kokosu.

24.05.2012 lanvin
1h a 35min

20min příprava

1h a 15min vaření

1103 kJ / 263 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Med smíchejte s kari kořením, citrónovou šťávou a olejem. Touto marinádou potřete kotlety ze všech stran. Před pečením dejte maso do chladničky odležet.
  2. Marinované kotlety dejte do pekáčku s olejem a opečte je ze všech stran, podlijte vývarem, přidejte snítky rozmarýnu a dejte do trouby předehřáté na 200 °C, pečte, až je maso měkké.
  3. Oloupané hrušky zbavené jádřinců nakrájejte na plátky a uložte do zapékací misky. Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte kokosovou moučku a za stálého míchání do světlehněda orestujte. Tuto směs nalijte na hrušky, posypte cukrem a pečte 20 minut dozlatova.
  4. K pečenému masu přidejte na talíř hrušky s kokosem a přelijeme šťávou z výpeku.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    311,68 g
  • Sacharidy:

    219,63 g
    • Cukry:

      125,88 g
  • Tuky:

    523,17 g
  • Vláknina:

    46,65 g

Aktivita pro spálení:

1334 kcal
166

minut jízdy na kole

127

minut běhu

398

minut uklízení





Podobné recepty

Grilované jehněčí kotletky

(12 hlasů)
45min
944 kJ

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
871 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí s hruškou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba