Prostreno.cz

Žemlovka

Zbyly vám doma rohlíky nebo veka - ideální "zbytky" na skvělou žemlovku.

45min

15min příprava

30min vaření

716 kJ / 171 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jablka oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle, prosypejte skořicí, vanilkovým cukrem, rozinkami a polovinou cukru krystal. Rohlíky nakrájejte na kolečka. Mléko smíchejte s vejci a zbylým cukrem.
  2. Formu vymažte máslem a vysypejte strouhankou. Začněte vrstvit. Nejprve rohlíky, které jste před tím krátce namočily v mléce s vejcem a cukrem. Další vrstvou je jablková směs. Pokračujte ve vrstvách, až máte plnou pečící nádobu. Poslední vrstvou jsou namočené rohlíky.
  3. Pečte na 180°C asi 30 minut dozlatova. Podáveje posypané moučkovým cukrem.

TIP:

Pokud jste milovníci tvarohu, můžete jej smíchat s vanilkovým cukrem a dát na jablka do prostřední vrstvy. Žemlovka pak bude svěžejší.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    132,88 g
  • Sacharidy:

    794,32 g
    • Cukry:

      408,40 g
  • Tuky:

    88,78 g
  • Vláknina:

    37,50 g

Aktivita pro spálení:

1176 kcal
147

minut jízdy na kole

112

minut běhu

351

minut uklízení





Podobné recepty

Bavorské vdolečky

(44 hlasů)
55min
1508 kJ

Moravské vdolky

(42 hlasů)
2h a 5min
1330 kJ

Jablková žemlovka z mazance

(32 hlasů)
40min
749 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Žemlovka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba