Prostreno.cz

Zapékané zelí

Zelí je zeleninou, kterou můžeme konzumovat celý rok. Vyzkoušejte recept na zapékané zelí.

21.02.2011 lanvin
55min

15min příprava

40min vaření

759 kJ / 181 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Zelí očištěné od vrchních listů překrojte na 4 díly a dejte vařit do vařící, osolené vody na 3 minuty. Nechte okapat na sítku. Vykrojte košťál.
  2. Očištěné žampiony nakrájejte na širší plátky. Do mísy dejte sýr Tartare, anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, smetanu, vejce, žloutky, žampiony a dochuťte solí. Promíchejte.
  3. Do zapékací mísy nebo pekáčku dejte čtvrtky zelí a zalijte touto směsí. Pečte v troubě 35-40 minut.
  4. Upečené posypte pažitkou a petrželko a podávejte. Na začátku pečení je dobré přikrýt pekáček např.alobalem. Přibližně 15 minut před dopečením alobal odstraňte.

TIP:

Hlávky bílého a červeného zelí obsahují mnoho bioaktivních látek: bakterie kyseliny mléčné, draslík, hořčík, železo, fluor jód a enzymy. Také celkový obsah vitaminu B je značně vysoký. Zelí nás obohacuje také o karoten, vitamin K, kyselinu listovou, nikotinovou a pantotenovou, také o antibakteriální fytoncidy.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    156,15 g
  • Sacharidy:

    56,36 g
    • Cukry:

      32,01 g
  • Tuky:

    267,84 g
  • Vláknina:

    17,00 g

Aktivita pro spálení:

839 kcal
104

minut jízdy na kole

79

minut běhu

250

minut uklízení





Podobné recepty

Zelná hovězí polévka

(27 hlasů)
1h a 40min
497 kJ

Salát zelí-karotka

(28 hlasů)
30min
346 kJ

Salát z červeného zelí s rozinkami

(20 hlasů)
25min
349 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Zapékané zelí

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba