Prostreno.cz

Pečené srnčí maso s jablky

Pro milovníky zvěřiny ke svátečnímu obědu.

01.06.2012 lanvin
1h a 25min

15min příprava

1h a 10min vaření

606 kJ / 144 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do omytého masa vetřete sůl, pepř a rozdrcené kuličky jalovce. Maso dejte do vhodného pekáčku, přelijte máslem, podlijte malým množstvím vody a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, pečte 45 minut.
  2. Po 45 minutách přidejte k masu na čtvrtky nakrájená jablka, posypte nasekaným tymiánem, pokud je potřeba podlijte malým množstvím vody a pečte ještě 15 minut. Maso vyndejte a zabalte na 10 minut do alobalové folie. Před podáváním maso nakrájejte na plátky.
  3. Na talíři ozdobte petrželkou a brusinkami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    307,78 g
  • Sacharidy:

    129,80 g
    • Cukry:

      84,38 g
  • Tuky:

    72,84 g
  • Vláknina:

    23,00 g

Aktivita pro spálení:

421 kcal
52

minut jízdy na kole

40

minut běhu

125

minut uklízení





Podobné recepty

Srnčí řízky s brusinkami

(6 hlasů)
1h a 30min
623 kJ

Srnčí medailonky s brusinkami

(11 hlasů)
40min
728 kJ

Srnčí na červeném víně

(8 hlasů)
1h a 10min
507 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečené srnčí maso s jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba