Prostreno.cz

Pošírované kuřecí maso

Maso poširované v koření a víně.

20.06.2012 lanvin
45min

25min příprava

20min vaření

618 kJ / 147 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. V hrnci přiveďte k varu vodu, víno, přidejte koření, sůl a tři minuty povařte. Asi 4 kousky kuřecích prsou podélně rozkrojte na tři dlouhé špalíčky. Maso přidejte k ochucené vodě, vypněte zdroj tepla. Vše zakryjte poklicí a nechte 20 minut stát na teplé plotýnce.
  2. Poté ji zapněte na minimum a dál nechte maso „táhnout“ asi 20 minut – voda by neměla v žádném případě vřít, ale zůstat jen těsně pod bodem varu. Díky tomu bude maso mimořádně jemné a měkké.
  3. Maso vyjměte děrovanou lžící a hned podávejte – například s na másle podušenou zeleninou a rýži.

TIP:

Vývar z masa nevylévejte, ale sceďte ho a uschovejte na jindy. Skvěle se hodí například do krémového italského rizota.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    220,80 g
  • Sacharidy:

    515,40 g
    • Cukry:

      15,60 g
  • Tuky:

    139,54 g
  • Vláknina:

    279,00 g

Aktivita pro spálení:

783 kcal
97

minut jízdy na kole

74

minut běhu

233

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí maso s cuketou

(17 hlasů)
50min
502 kJ

Kuřecí maso s olivama a česnekem

(7 hlasů)
1h a 20min
451 kJ

Kuřecí maso s kari kořením

(16 hlasů)
55min
480 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pošírované kuřecí maso

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba