Prostreno.cz

Vepřové maso plněné švestkami s jablky

Kombinace vepřového masa švestek a jablek je skvělá.

22.06.2012 lanvin
2h a 5min

35min příprava

1h a 30min vaření

824 kJ / 196 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Pomocí dlouhého, tenkého nože udělejte do masa po celé délce kapsu, kterou naplňte sušenými švestkami.
  2. Prolisovaný česnek, rozmarýn, olej, sůl a červenou papriku prošlehejte v misce. Marinádu dejte např. do pečicího sáčku, přidejte maso, bobkový list, sáček uzavřete a lehce maso v marinádě obalte. Maso nechte přes noc v lednici.
  3. Maso i s marinádou dejte do pekáčku, přidejte jablečnou šťávu a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 80 minut.
  4. Asi 20 minut před dopečením přidejte k masu nakrájená jablka.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    318,38 g
  • Sacharidy:

    733,94 g
    • Cukry:

      158,48 g
  • Tuky:

    268,72 g
  • Vláknina:

    222,56 g

Aktivita pro spálení:

1209 kcal
151

minut jízdy na kole

115

minut běhu

360

minut uklízení





Podobné recepty

Vepřové maso s ananasem

(12 hlasů)
30min
585 kJ

Vepřové maso pečené v troubě​

(14 hlasů)
1h a 5min
716 kJ

Vepřové maso na červeném víně

(23 hlasů)
1h a 5min
871 kJ
Více receptů

Celkem 5 komentářů

Avatar
Avatar hedvika
22.06.2016
Avatar hedvika
08.05.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Vepřové maso plněné švestkami s jablky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba