Prostreno.cz

Rybí filet s karotkou

Rybí filé s karotkou pečenou v alobalu.

29.06.2012 lanvin
1h a 20min

20min příprava

60min vaření

681 kJ / 162 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dlouhý pruh alobalu přeložte na polovinu. Položte ho na plech a nechte část přesahovat. Do středu naskládejte očištěnou karotku, na ni kousky másla (50 g). Okořeňte drceným kmínem, špetkou solí, špetkou pepře a posypte lístky tymiánu a rozmarýnu. Alobal po stranách zvedněte nahoru, přilijte bílé víno a alobal pečlivě uzavřete do balíčku. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut.
  2. Mezitím filety potřete kořením na ryby, podle chuti osolte a opepřete. Těsně před tím, než se karotka dopeče, rozehřejte na pánvi zbytek másla a 2 lžíce olivového oleje a filety opečte po obou stranách. Pak je nechte v pánvi a potřete je nasekanou snítkou šalvěje promíchanou s olivovým olejem.
  3. Upečené karotky rozdělte na talíře a na ně poskládejte opečené filety.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    131,22 g
  • Sacharidy:

    69,76 g
    • Cukry:

      21,45 g
  • Tuky:

    167,42 g
  • Vláknina:

    23,20 g

Aktivita pro spálení:

579 kcal
72

minut jízdy na kole

55

minut běhu

172

minut uklízení





Podobné recepty

Pstruh s křenovou omáčkou

(9 hlasů)
55min
1118 kJ

Tilapie s pomeranči

(8 hlasů)
45min
910 kJ

Pstruh na víně

(10 hlasů)
50min
782 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar Anonym
31.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

kmín

375 kcal / 100g
B17 g
S44 g
T14 g

karotka

41 kcal / 100g
B1,4 g
S9 g
T0,3 g

rozmarýn mletý

331 kcal / 100g
B4 g
S64 g
T15 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí filet s karotkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba