Prostreno.cz

Telecí s mrkví a šalotkou

Dušené telecí se zeleninou.

12.07.2012 lanvin
1h a 30min

20min příprava

1h a 10min vaření

413 kJ / 98 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky, oloupanou šalotku jemně nakrájejte a obojí orestujte na másle. Podlijte vínem, vývarem, osolte, opepřete, přikryjte a duste 30 minut.
  2. Po 30 minutách přidejte k masu oloupanou, nakrájenou mrkev a duste, až je maso měkké.
  3. K hotovému masu přidejte smetanu, pažitku, vše prohřejte a podávejte např. se zeleninovým salátem.
  4. Omáčku můžete zahustit lžičkou škrobové moučky.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    228,50 g
  • Sacharidy:

    203,70 g
    • Cukry:

      82,63 g
  • Tuky:

    97,96 g
  • Vláknina:

    40,80 g

Aktivita pro spálení:

678 kcal
84

minut jízdy na kole

64

minut běhu

202

minut uklízení





Podobné recepty

Telecí na bílém víně

(7 hlasů)
1h a 30min
539 kJ

Telecí na černém pivu

(13 hlasů)
45min
581 kJ

Přírodní telecí plátky

(17 hlasů)
25min
623 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bílé víno

82 kcal / 100g
B0,1 g
S2 g
T0 g

šalotka

72 kcal / 100g
B2 g
S16 g
T0,1 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

pažitka

30 kcal / 100g
B3 g
S4 g
T0,7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí s mrkví a šalotkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba