Prostreno.cz

Slávky po italsku

Slávky se zeleninou pro gurmány.

07.08.2012 lanvin
40min

20min příprava

20min vaření

494 kJ / 118 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Slávky umyjte, očištěnou karotku, pórek a polovinu cibule nakrájejte na kostičky. Do hrnce dejte 60 ml olivového oleje, na kterém jemně zpěňte zeleninu (pórek, karotku a cibuli).
  2. Přidejte jemně nakrájený česnek, bobkový list, slávky a zalijte vše bílým vínem. Vařte pod pokličkou cca 6 minut. Slávky vyjměte a nechte zchladit.
  3. Okurky nakrájejte na plátky, cibuli na proužky a papriku na kostičky.
  4. Připravte marinádu z sherry octa, 50 ml olivového oleje, soli, pepře a v míse ji promíchejte se zbylými surovinami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    142,02 g
  • Sacharidy:

    337,48 g
    • Cukry:

      30,68 g
  • Tuky:

    157,00 g
  • Vláknina:

    92,12 g

Aktivita pro spálení:

743 kcal
92

minut jízdy na kole

70

minut běhu

221

minut uklízení





Podobné recepty

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

(27 hlasů)
40min
584 kJ

Slávky se zakysanou smetanou

(5 hlasů)
30min
602 kJ

Mušle sv. Jakuba

(8 hlasů)
35min
532 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Croissanty s vanilkovým krémem

2h a 10min
(38 hlasů)

Frittata s rajčaty

55min
(13 hlasů)

Omeleta plněná baby špenátem

55min
(11 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Slávky po italsku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba