Prostreno.cz

Jelení svíčková

Máte rádi zvěřinu? Vyzkoušejte tento výborný recept.

14.08.2012 lanvin
60min

20min příprava

40min vaření

614 kJ / 146 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Omytou jelení svíčkovou vložte do vhodné nádoby a zalijte vínem. Přidejte koření, rozmarýn, česnek a nechte přes noc marinovat.
  2. Maso vyndejte s marinády, osušte ubrouskem, osolte, opepřete a na pánvi (pánev by měla být vhodná i na pečení v troubě) s rozpáleným olejem opečte ze všech stran, přibližně 5 minut. Pak vložte maso i s pánví do trouby vyhřáté na 200 °C a pečte 15 minut.
  3. Na jiné pánvi povařte na silnějším ohni 10 minut pomerančový džus s octem. Pak přidejte oloupané, na kousky rozdělené pomeranče a máslo a vařte ještě 5 minut.
  4. Svíčkovou nakrájejte na plátky a přelijte pomerančovou šťávou. Podávejte se salátem z červeného zelí a dušenými zelenými fazolkami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    187,34 g
  • Sacharidy:

    85,28 g
    • Cukry:

      40,60 g
  • Tuky:

    95,21 g
  • Vláknina:

    21,50 g

Aktivita pro spálení:

530 kcal
66

minut jízdy na kole

50

minut běhu

158

minut uklízení





Podobné recepty

Dušené jelení maso

(14 hlasů)
1h a 30min
654 kJ

Jelení guláš s houbami

(20 hlasů)
1h a 20min
635 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jelení svíčková

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba