Prostreno.cz

Jehněčí kotlety s mátou a petrželkou

Jehněčí kotlety marinované v teplé marinádě.

15.08.2012 lanvin
60min

50min příprava

10min vaření

1127 kJ / 269 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Nejprve připravte přílohu. Papriky zbavte semeníků, nakrájejte na proužky a rozložte do zapékací mísy. Posypte kořením, osolte, opepřete a pokapejte olivovým olejem. Pak papriky dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte 15-20 minut.
  2. V kastrolu smíchejte všechny ingredience na marinádu a jen prohřejte, nevařte!
  3. Ve velké pánvi zahřejte olej. Kotletky osolte a opepřete a zprudka opečte asi 2 minuty z každé strany. Naskládejte do mísy a zalijte marinádou. Přikryjte a uchovejte v teple. Nechte je marinovat 10 až 20 minut Pak je rozložte na mísu a podávejte.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    234,17 g
  • Sacharidy:

    57,81 g
    • Cukry:

      27,81 g
  • Tuky:

    387,72 g
  • Vláknina:

    18,75 g

Aktivita pro spálení:

928 kcal
116

minut jízdy na kole

88

minut běhu

277

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí na víně

(9 hlasů)
5h a 0min
1023 kJ

Pečená jehněčí kolena

(13 hlasů)
2h a 0min
1061 kJ

Jehněčí s pomerančovou kůrou

(10 hlasů)
3h a 20min
877 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Citronová šťáva

22 kcal / 100g
B0 g
S6 g
T0 g

sekaná

320,24 kcal / 100g
B13,4 g
S8,2 g
T20,7 g

čerstvá barevná paprika

31 kcal / 100g
B1 g
S6 g
T0,5 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kotlety s mátou a petrželkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba