Prostreno.cz

Polévka ze sladkých brambor

Vydatná polévka ze sladkých brambor.

27.08.2012 lanvin
45min

20min příprava

25min vaření

252 kJ / 60 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli, česnek a zázvor jemně nasekejte, rajčata nakrájejte na kousky. Oloupané brambory nakrájejte na kostky.
  2. Vše (mimo rajčat a petrželky) společně orestujte na oleji, přidejte zeleninový vývar a přikryté vařte 15 minut.
  3. Polévku rozmixujte, do polévky vmíchejte zakysanou smetanu, petrželku a rajčata, prohřejte a podávejte.

TIP:

Batáty - hlízy mají různě protáhlé tvary. Vzhledem opravdu připomínají brambory, jsou však ještě větší. Hmotnost hlíz se pohybuje od půl do pěti kilogramů. Pokožka batátů je bílá, nažloutlá, oranžová, hnědá až fialová. Syrové batáty mají hořkou chuť, vařené jemnou a nasládlou, připomínající namrzlé brambory, ale lahodnější.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    18,61 g
  • Sacharidy:

    150,70 g
    • Cukry:

      29,94 g
  • Tuky:

    47,06 g
  • Vláknina:

    19,34 g

Aktivita pro spálení:

301 kcal
37

minut jízdy na kole

28

minut běhu

89

minut uklízení





Podobné recepty

Bramborová polévka

(13 hlasů)
35min
171 kJ

Studená broskvová polévka

(14 hlasů)
35min
660 kJ

Květákový krém

(13 hlasů)
35min
191 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Polévka ze sladkých brambor

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba