Prostreno.cz

Bramborový knedlík s červeným zelím

Hebké bramborové knedlíky s dušeným zelím.

04.09.2012 lanvin
1h a 5min

15min příprava

50min vaření

476 kJ / 113 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte. Uprostřed udělejte důlek, rozklepněte do něj vejce, zasypte moukou smíchanou s krupicí a 1/2 lžičkou soli. Suroviny nejprve částečně promíchejte nožem. Potom těsto co nejrychleji zpracujte, aby nezačalo řídnout. Vytvořte z něj válečky o průměru asi 6 cm a délce asi 20 cm nebo malé kulaté knedlíčky. Ihned dejte vařit do vroucí vody. Vařte 15–18 minut.
  2. Potom knedlíky vyndejte děrovanou lopatkou a nechte před krájením částečně zchladnout. Čerstvé je nejlepší řezat pevnou nití.
  3. V kastrolu na oleji orestujte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět. Potom přidejte na kostičky pokrájené jablka bez jádřince a asi dvě minuty restujte.
  4. Přidejte zelí i s nálevem a duste přibližně 15 minut. Zelí zahustěte moukou, dochuťte cukrem a solí. Za občasného míchání duste dalších 10 minut.
  5. Hebké bramborové knedlíky s jablkovým zelím posypte opečenou jarní cibulkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    67,90 g
  • Sacharidy:

    454,74 g
    • Cukry:

      78,28 g
  • Tuky:

    66,67 g
  • Vláknina:

    43,90 g

Aktivita pro spálení:

670 kcal
83

minut jízdy na kole

63

minut běhu

200

minut uklízení





Podobné recepty

Špenátové knedlíčky

(9 hlasů)
30min
801 kJ

Špenátové knedlíčky

(10 hlasů)
50min
796 kJ

Knedlíčky s bazalkou

(19 hlasů)
30min
820 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Omeleta se sýrem

30min
(8 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

25min
(8 hlasů)
Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Bramborový knedlík s červeným zelím

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba