Prostreno.cz

Knedlíčky s bazalkou

Knedlíčky, které můžete podávat samostatně nebo jako přílohu třeba k masu.

05.03.2011 lanvin
30min

20min příprava

10min vaření

820 kJ / 195 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Pár lístečků bazalky nechte na zdobení, zbytek spolu s petrželkou drobně nasekejte.
  2. Brambory nastrouhejte na jemném struhadle, dejte do mísky. Přidejte vejce, bazalku, petrželku, špetku soli a podle potřeby mouku. Vypracujte těsto.
  3. Z těsta tvořte válečky, které dejte vařit do osolené vody. Vařte 8-10 minut.
  4. Podávejte polité rozpuštěným máslem.

TIP:

Lístky bazalky se sbírají v průběhu růstu. Nejlepší aroma mají těsně před květem. Čerstvá bazalka je nejchutnější, ale pozor nikdy jí nepoužívejte před vařením. Bazalka se přidává až do hotových jídel. Kromě sušení můžeme bazalku zmrazit a nebo naložit do octa či oleje. Bazalkové octy i oleje se poté dají použít do různých salátů a zálivek.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    121,88 g
  • Sacharidy:

    707,76 g
    • Cukry:

      6,40 g
  • Tuky:

    86,70 g
  • Vláknina:

    42,20 g

Aktivita pro spálení:

1049 kcal
131

minut jízdy na kole

99

minut běhu

313

minut uklízení





Podobné recepty

Jahodový žahour s tvarohovými knedlíčky

(45 hlasů)
35min
931 kJ

Hrníčkové knedlíčky

(10 hlasů)
45min
921 kJ

Kynuté knedlíky s ovocem a tvarohem

(26 hlasů)
1h a 25min
909 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Knedlíčky s bazalkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba