Prostreno.cz

Jehněčí kýta se zeleninou

Pečená kýta s baklažánem a rajčaty.

06.09.2012 lanvin
2h a 35min

35min příprava

2h a 0min vaření

651 kJ / 155 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Do masa nařízněte kapsy a do nich vložte kousky česneku. Podle chuti osolte a opepřete. Vložte do pekáčku, podlijte vínem a pečte v předehřáté troubě při 180 °C asi 1 a 1/2 až 2 hodiny.
  2. Mezitím dejte nakrájený baklažán do cedníku, osolte a nechte 30 minut odkapat.
  3. Asi 3/4 hodiny před koncem pečení přidejte k masu odkapaný baklažán, rajčata, brambory a cibuli. Zeleninu osolte, opepřete a maso posypte oregánem. Pokud je třeba, podlijte ještě vínem.
  4. Pekáč vložte zpět do trouby a během pečení zeleninu několikrát obraťte, aby byla stejně propečená. Hotové maso nakrájejte a podávejte se zeleninou a omáčkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    400,30 g
  • Sacharidy:

    176,58 g
    • Cukry:

      35,97 g
  • Tuky:

    323,61 g
  • Vláknina:

    39,84 g

Aktivita pro spálení:

892 kcal
111

minut jízdy na kole

84

minut běhu

266

minut uklízení





Podobné recepty

Jehněčí s pomerančovou kůrou

(10 hlasů)
3h a 20min
877 kJ

Jehněčí kostky dušené

(10 hlasů)
1h a 5min
653 kJ

Jehněčí maso s mrkví

(5 hlasů)
1h a 45min
838 kJ
Více receptů

Celkem 7 komentářů

Avatar
Avatar maxiking
10.12.2016
Avatar kamila76
07.12.2016
Avatar hedvika
29.04.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta se zeleninou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba