Prostreno.cz

Pečená karotka s parmezánem

Karotku s parmezánem můžete podávat jako přílohu nebo samostatně.

07.09.2012 lanvin
30min

15min příprava

15min vaření

398 kJ / 95 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Mrkev oškrabejte a 3 minuty povařte ve vroucí osolené vodě.
  2. Pak ji vyjměte a zchlaďte pod tekoucí studenou vodu. Okapanou mrkev rozložte na plech.
  3. Parmezán škrabkou nastrouhejte na větší hobliny a nasypte na mrkev.
  4. Karotku zapékejte 10 minut v troubě vyhřáté na 225 °C. Koriandr nasekejte ostrým nožem nahrubo a posypte jím zapečené mrkvičky. Podávejte jako přílohu k masu nebo i samostatně.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    51,20 g
  • Sacharidy:

    58,80 g
    • Cukry:

      24,77 g
  • Tuky:

    42,60 g
  • Vláknina:

    12,80 g

Aktivita pro spálení:

181 kcal
22

minut jízdy na kole

17

minut běhu

54

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená dýně s mátou

(10 hlasů)
50min
631 kJ

Zapečená paprika

(10 hlasů)
55min
403 kJ

Brambory pečené s petrželkou

(8 hlasů)
1h a 20min
615 kJ
Více receptů

Celkem 3 komentářů

Avatar
Avatar heenna
10.03.2016

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená karotka s parmezánem

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba