Prostreno.cz

Cibulová francouzská polévka

Cibulová polévka s medem a bílým vínem.

12.09.2012 lanvin
60min

15min příprava

45min vaření

466 kJ / 111 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Dvě třetiny cibule orestujte dohněda na másle s 1 lžící olivového oleje.
  2. Přidejte zbytek cibule, kterou nechte zesklovatět. Zasypte hladkou moukou a důkladně rozmíchejte. Zalijte horkou vodou, přidejte koření, celé stroužky česneku, kostku slepičího bujónu, med a dolijte vínem. Pod pokličkou nechte na mírném ohni probublávat cca 1/2 hodiny.
  3. Plátky veky osmažte do zlatova na oleji, nechte okapat na papírovém ubrousku, položte je na dno polévkových talířů, přelijte horkým vývarem a zasypte sýrem a jemně nasekanou petrželkou.

TIP:

Veku můžete opéct i nasucho na plechu v troubě.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    77,12 g
  • Sacharidy:

    314,74 g
    • Cukry:

      50,54 g
  • Tuky:

    211,44 g
  • Vláknina:

    57,83 g

Aktivita pro spálení:

864 kcal
108

minut jízdy na kole

82

minut běhu

257

minut uklízení





Podobné recepty

Blesková cibulačka

(17 hlasů)
20min
1476 kJ

Silná francouzská cibulová polévka

(32 hlasů)
55min
345 kJ

Cibulová polévka

(20 hlasů)
25min
363 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

bobkový list

313 kcal / 100g
B7 g
S74 g
T8 g

bujon

5 kcal / 100g
B1 g
S1 g
T1 g

olivový olej

884 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T100 g

voda

0 kcal / 100g
B0 g
S0 g
T0 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Cibulová francouzská polévka

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba