Prostreno.cz

Smažené kalamáry

Máte rádi mořské plody? Připravte si je velmi jednoduchým a rychlým způsobem.

18.10.2012 lanvin
25min

15min příprava

10min vaření

889 kJ / 212 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Kalamáry očistěte, omyjte a nechte na papírové utěrce oschnout.
  2. Česnek oloupejte a rozmačkejte. Smíchejte ho se 3 lžícemi oleje, přidejte nasekanou petržel a dochuťte solí a pepřem.
  3. Kalamáry obalte lehce v mouce. V hluboké pánvi rozpalte olej a kalamáry v něm osmažte z obou stran, z každé asi 5 minut. Dokřupava osmahnuté kalamáry přendejte na talíř a pokapejte česnekovo-petrželovým olejem. Podávejte s listy salátu a dílkem citronu.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    70,32 g
  • Sacharidy:

    78,18 g
    • Cukry:

      3,62 g
  • Tuky:

    156,26 g
  • Vláknina:

    9,54 g

Aktivita pro spálení:

498 kcal
62

minut jízdy na kole

47

minut běhu

148

minut uklízení





Podobné recepty

Kalamáry s česnekem a petrželí

(24 hlasů)
25min
888 kJ

Grilované kalamáry

(12 hlasů)
40min
613 kJ

Jadranský špíz

(12 hlasů)
50min
550 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Smažené kalamáry

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba