Prostreno.cz

Filé na mrkvi

Rybí filé s mrkvovou kaší.

06.11.2012 lanvin
1h a 15min

25min příprava

50min vaření

449 kJ / 107 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejte na 160 °C.
  2. Oloupané brambory a mrkev nakrájejte a uvařte ve vodě se dvěma lžícemi citrónové šťávy, 1 lžící citrónové kůry, špetkou soli a badyánem.
  3. Porce ryby pokapejte citrónovou šťávou, potřete olejem a osolte je. Rybu vložte do vymazaného pekáčku kůži nahoru a pečte v troubě 20 minut.
  4. Po 20 minutách rybu otočte, pokapejte sójovou omáčkou, posypte zbývající citrónovou kůrou, pepřem, na filé položte snítky tymiánu a pečte ještě 10-15 minut.
  5. Uvařené brambory s mrkví sceďte, přidejte máslo, 3 lžíce smetany a rozmačkejte na kaši.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    210,32 g
  • Sacharidy:

    261,13 g
    • Cukry:

      43,57 g
  • Tuky:

    118,50 g
  • Vláknina:

    59,80 g

Aktivita pro spálení:

697 kcal
87

minut jízdy na kole

66

minut běhu

208

minut uklízení





Podobné recepty

Filé s červenou paprikou

(12 hlasů)
1h a 5min
463 kJ

Filé s višňovou chutí

(10 hlasů)
45min
314 kJ

Zapečené filé

(19 hlasů)
50min
712 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Filé na mrkvi

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba