Prostreno.cz

Dýně s brusinkovou nádivkou

Plněné malé dýně.

13.11.2012 lanvin
1h a 35min

40min příprava

55min vaření

713 kJ / 170 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Z dýní odkrojte vršky a vyberte dužinu.
  2. Rýži uvařte podle návodu na obalu.
  3. Toasty dejte nasáknout vodou. Opláchněte celerovou nať a posekejte ji najemno. Oloupejte cibuli a česnek a nadrobno je nasekejte. Oloupejte zázvor a utřete najemno.
  4. Smíchejte mleté maso s vymačkanými toasty, cibulí, česnekem, vejcem, solí, pepřem a petrželí. Slijte rýži a přidejte ji do masové směsi spolu s brusinkami a celerovou natí. Směsí napěchujte dýni a zakryjte ji uříznutým víčkem.
  5. Dýně vložte do velké zapékací mísy a trochu je podlijte vodou. Pečte při 180 °C asi 45 minut.
  6. Nasekejte vlašské ořechy a na rozehřátém másle je osmahněte. Dýně podávejte s ořechovým máslem.

TIP:

Sušené brusinky a nektar lze sehnat v obchodech po celý rok, čerstvé brusinky jsou však k mání pouze v nastávajícím období, konkrétně od října do ledna. Říjen a září jsou navíc nejdůležitějším obdobím pro samotné pěstitele brusinek, jelikož právě v tomto termínu probíhá jejich sklizeň.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    173,82 g
  • Sacharidy:

    367,26 g
    • Cukry:

      117,45 g
  • Tuky:

    143,28 g
  • Vláknina:

    20,16 g

Aktivita pro spálení:

865 kcal
108

minut jízdy na kole

82

minut běhu

258

minut uklízení





Podobné recepty

Dýně pečená s anglickou

(9 hlasů)
60min
970 kJ

Zapečená dýně Hokaido

(15 hlasů)
60min
358 kJ

Dýňové rizoto

(15 hlasů)
40min
320 kJ
Více receptů

Celkem 1 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Dýně s brusinkovou nádivkou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba