Prostreno.cz

Rybí filety s citrónovou kůrou

Filé s mandlemi a citrónovou kůrou.

18.12.2012 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

464 kJ / 110 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Olej rozpalte v pánvi s nepřilnavým povrchem, přidejte nudličky citronové kůry, nasekané mandle a opékejte asi 2 minuty, aby směs zezlátla a byla křupavá. Pomocí dřevěné děrované naběračky ji vyjměte z pánve a nechte okapat na papírovém ubrousku.
  2. Rybí filety z obou stran osolte a opepřete a vložte do pánve. Opékejte na mírnějším ohni 8-10 minut z každé strany, podle síly filetu.
  3. Rybu podávejte posypanou opečenou kůrou s mandlemi, petrželkou a pokapanou trochou oleje z pánve. Jako přílohu můžete naaranžovat rukolu a nakrájený citrón.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    131,75 g
  • Sacharidy:

    34,32 g
    • Cukry:

      7,70 g
  • Tuky:

    52,68 g
  • Vláknina:

    13,00 g

Aktivita pro spálení:

272 kcal
34

minut jízdy na kole

25

minut běhu

81

minut uklízení





Podobné recepty

Placičky z rybího filé

(12 hlasů)
50min
707 kJ

Filé zapečené s pórkem

(10 hlasů)
45min
621 kJ

Filety ze sumce

(10 hlasů)
1h a 10min
341 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

mandle

579 kcal / 100g
B21 g
S21 g
T49 g

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

rukola

25 kcal / 100g
B2 g
S3 g
T0,7 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Rybí filety s citrónovou kůrou

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba