Prostreno.cz

Pečený bažant

Bažant pečený na bílém víně s houbami.

23.01.2013 lanvin
2h a 30min

30min příprava

2h a 0min vaření

611 kJ / 146 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Očištěného a omytého bažanta osolte a opepřete zvenku i zevnitř a vložte do pekáčku.
  2. Přidejte koření a na bažanta položte kousky másla, podlijte vínem a duste zakryté v troubě asi 1,5 hodiny. Průběžně maso přelévejte vínem.
  3. Půl hodiny před dopečením přidejte do pekáčku očištěné houby.
  4. Měkkého bažanta vyndejte a naporcujte. Porce podávejte posypané petrželkou.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    317,16 g
  • Sacharidy:

    391,88 g
    • Cukry:

      15,51 g
  • Tuky:

    105,12 g
  • Vláknina:

    129,15 g

Aktivita pro spálení:

936 kcal
117

minut jízdy na kole

89

minut běhu

279

minut uklízení





Podobné recepty

Jelení svíčková

(15 hlasů)
60min
614 kJ

Jelení filé na slanině

(10 hlasů)
2h a 25min
1506 kJ

Srnčí na houbách

(6 hlasů)
7h a 55min
654 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečený bažant

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba