Prostreno.cz

Pečená kachní foie gras

Kachní játra s karamelizovaným ovocem a omáčkou z vína.

11.02.2013 lanvin
60min

20min příprava

40min vaření

484 kJ / 115 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Jablka, hrušku a khaki oloupejte, zbavte jádřinců, nakrájejte na menší plátky a vložte na 10 minut do studené vody s citronem. Po 10 minutách ovoce sceďte a osušte.
  2. Na pánvi připravte světlý karamel z cukru přidejte k němu jablka, hrušky, kaki, sušené meruňky a půlené fíky, přimíchejte lžíci másla, lžíci vína a vše duste 10 minut. Ovoce nesmí být rozdušené, je třeba, aby stále drželo tvar.
  3. Telecí vývar smíchejte s vínem, které předtím zredukujte vařením na čtvrtinu původního množství a 5 minut povařte.
  4. Foie gras rozdělte na čtyři porce, osolte, opepřete a zprudka opečte na teflonové pánvi z obou stran.
  5. Podávejte s ovocem a omáčkou z vína.

TIP:

Foie gras jsou ztučnělá játra vodních ptáků, především hus a kachen, získaná překrmováním a omezením pohybu ptáka. Foie gras jsou považována v západní Evropě za delikatesu, pocházejí z Francie, kde je chráněn způsob výroby i konzumace jako národní kulturní památka.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    92,49 g
  • Sacharidy:

    272,27 g
    • Cukry:

      196,90 g
  • Tuky:

    56,37 g
  • Vláknina:

    30,00 g

Aktivita pro spálení:

680 kcal
85

minut jízdy na kole

64

minut běhu

202

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí játra na červeném víně

(8 hlasů)
30min
456 kJ

Vepřová játra na víně

(9 hlasů)
45min
702 kJ

Játra na červeném víně

(6 hlasů)
40min
449 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Pečená kachní foie gras

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba