Prostreno.cz

Restované bažantí prso

Bažantí prso s ovocným přelivem.

12.02.2013 lanvin
40min

15min příprava

25min vaření

741 kJ / 177 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Bažantí maso upravte na dvě porce, osolte, opepřete a zdrhněte na ně dvě snítky tymiánu.
  2. Na pánvi rozehřejte sádlo a maso na něm zprudka orestujte dozlatova. Orestované maso vyndejte a uchovejte na teplém místě.
  3. Na stejnou pánev přidejte cukr, nechte jej zkaramelizovat, zalijte portským a svařte zhruba na polovinu, aby omáčka získala potřebnou hustotu - neměla by být ani řídká, ani hustá.
  4. Do omáčky vložte maliny, ostružiny, citrónovou kůru dochuťte solí, pepřem a přidejte lžíci másla na zjemnění. Dále již nevařte. S malinami zacházejte opatrně, aby zůstaly celé.

TIP:

Ovoce můžete použít mražené.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    90,31 g
  • Sacharidy:

    69,68 g
    • Cukry:

      46,67 g
  • Tuky:

    53,86 g
  • Vláknina:

    16,30 g

Aktivita pro spálení:

562 kcal
70

minut jízdy na kole

53

minut běhu

167

minut uklízení





Podobné recepty

Bažant s hroznovým vínem

(17 hlasů)
1h a 20min
571 kJ

Jelení svíčková

(15 hlasů)
60min
614 kJ

Jelení filé na slanině

(10 hlasů)
2h a 25min
1506 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

citronová kůra

47 kcal / 100g
B1 g
S16 g
T0,3 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

Mandle na sucho pražené se solí

0 kcal / 100g
B20,4 g
S16,2 g
T57,8 g

bažant

144 kcal / 100g
B27 g
S0,2 g
T3 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Restované bažantí prso

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba