Prostreno.cz

Játra na sherry

Rychle připravený oběd z vepřových jater.

20.02.2013 Mikeš
45min

15min příprava

30min vaření

513 kJ / 122 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Játra nakrájejte na kousky a orestujte je doměkka na 2 lžících sádla.
  2. Rozdrobený chleba namočte do sherry.
  3. Oloupanou cibuli nechte zesklovatět na 1 lžíci sádla, podlijte sherry s rozmáčeným chlebem a duste 15 minut.
  4. Játra osolte, opepřete, přelijte omáčkou z sherry a podávejte - nejlépe s chlebem.

TIP:

Sherry je posílené víno vyráběné z bílých hroznů pěstovaných ve španělské Andalusii. Charakteristickou chuť dodává sherry kombinace zdejšího klimatu, křídové půdy, která vstřebává slunce a zároveň zadržuje vlhkost, a dále speciální postup zrání – systém zvaný solera.


Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    68,60 g
  • Sacharidy:

    86,84 g
    • Cukry:

      37,37 g
  • Tuky:

    25,68 g
  • Vláknina:

    5,50 g

Aktivita pro spálení:

505 kcal
63

minut jízdy na kole

48

minut běhu

150

minut uklízení





Podobné recepty

Kuřecí játra na červeném víně

(8 hlasů)
30min
456 kJ

Vepřová játra na víně

(9 hlasů)
45min
702 kJ

Játra na červeném víně

(6 hlasů)
40min
449 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Játra na sherry

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba