Prostreno.cz

Treska na pórku

Treska zapečená s pórkem a žloutkovým přelivem.

21.02.2013 lentilka
1h a 5min

15min příprava

50min vaření

780 kJ / 186 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Máslo nechte v kastrůlku rozpustit.
  2. V misce ve vodní lázní našlehejte žloutky s citrónovou šťávou a špetkou soli.Pomalu přidávejte rozpuštěné,vychladlé máslo.
  3. Tresku naporcujte, osolte a opeřte.
  4. Očištěný pórek nakrájejte na kolečka a rozložte na dno pekáčku. Na pórek položte porce ryby a vše pokapejte olejem.
  5. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut.
  6. Pak vše přelijte připraveným krémem ze žloutků a pečte ještě 15 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    259,30 g
  • Sacharidy:

    57,64 g
    • Cukry:

      20,94 g
  • Tuky:

    311,26 g
  • Vláknina:

    9,60 g

Aktivita pro spálení:

725 kcal
90

minut jízdy na kole

69

minut běhu

216

minut uklízení





Podobné recepty

Treska v kabátku

(11 hlasů)
50min
1315 kJ

Treska s petrželkou

(7 hlasů)
3h a 25min
393 kJ

Treska v zázvorové omáčce

(9 hlasů)
1h a 5min
598 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Treska na pórku

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba