Prostreno.cz

Jehněčí kýta na cibuli a tymiánu

Velikonoční jehněčí kýta.

29.03.2013 sun
3h a 50min

25min příprava

3h a 25min vaření

916 kJ / 218 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Připravte si náplň, otrhejte lístky všech bylinek, nasekejte je najemno, dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, změklé máslo i olej a promíchejte. Přidejte sůl a pastu vetřete dovnitř vykostěné jehněčí kýty. Pokud je potřeba, maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku.
  2. Naplněnou kýtu zvenku osolte a opepřete. Troubu předehřejte na 160 °C.
  3. Velký litinový hrnec s nepřilnavým dnem rozpalte, přidejte olivový olej a na oleji ze všech stran opečte kýtu, aby se maso zatáhlo.
  4. Poté maso vyndejte na talíř a do kastrolu nasypte cibuli a deset minut opékejte doměkka. Přidejte tymián, osolte, opepřete a na cibuli položte jehněčí maso.
  5. Přilijte víno. Přiklopte, dejte do trouby a pečte tři hodiny.
  6. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a jehněčí nakrájejte na plátky. Podávejte s bramborami.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    513,56 g
  • Sacharidy:

    112,89 g
    • Cukry:

      41,03 g
  • Tuky:

    538,25 g
  • Vláknina:

    15,78 g

Aktivita pro spálení:

954 kcal
119

minut jízdy na kole

90

minut běhu

284

minut uklízení





Podobné recepty

Pečená jehněčí kýta

(17 hlasů)
1h a 55min
963 kJ

Plněná jehněčí kýta po toskánsku

(19 hlasů)
1h a 30min
871 kJ

Dušené jehněčí s mangem

(8 hlasů)
1h a 30min
772 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Zavřít

Ohodnoťte recept:
Jehněčí kýta na cibuli a tymiánu

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba