Prostreno.cz

Nadívané houby z pořadu Když vaří táta

Zajímavý předkrm zahrnuje prvky italské kuchyně, škvarky mu ale dávají skvělou domáckou příchuť. Kdybyste naplnili žampiony portobello a uvařili je s bramborovou kaší, připravíte hlavní chod.

24.04.2013 lanvin
1h a 5min

35min příprava

30min vaření

489 kJ / 116 kcal

energetická hodnota na 100g

Pro začátečníky

náročnost



Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
  2. Houby očistěte a odkrojte nohy od hlav. Nohy jemně pokrájejte.
  3. Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu s citrónovou šťávou a hlavičky hub povařte 5 minut. Sceďte je a rozložte na pečicí papír na plech hlavičkami vzhůru.
  4. Oloupejte česnek a cibuli, nakrájejte je a v rendlíku na másle poduste 5 minut. Občas promíchejte. Když je směs dozlatova opečená, přidejte smetanu a trošku mletého nového koření. Promíchejte.
  5. Nádivkou naplňte hlavičky žampionů a posypte je čerstvým tymiánem a trochou strouhanky. Pokropte olivovým olejem a vložte do trouby na 20 až 25 minut.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    117,84 g
  • Sacharidy:

    136,04 g
    • Cukry:

      36,65 g
  • Tuky:

    241,50 g
  • Vláknina:

    34,14 g

Aktivita pro spálení:

791 kcal
98

minut jízdy na kole

75

minut běhu

236

minut uklízení





Podobné recepty

Houbová směs na topinky

(22 hlasů)
40min
360 kJ

Omeleta s houbami

(15 hlasů)
40min
622 kJ

Houby portobello s tymiánem

(13 hlasů)
20min
218 kJ
Více receptů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

pepř

251 kcal / 100g
B10 g
S64 g
T3 g

tymián

101 kcal / 100g
B5 g
S24 g
T1 g

Zelená paprika

22,9 kcal / 100g
B0,72 g
S4,78 g
T0,11 g

citrón

29 kcal / 100g
B1 g
S9 g
T0,5 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Nadívané houby z pořadu Když vaří táta

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba